150e paal offshore windpark Gemini geinstalleerd

| 19 oktober 2015

Van Oord heeft in een recordtijd van 3,5 maand de 150 fundaties voor het Gemini windpark geïnstalleerd. Op 1 juli 2015 begon Van Oords eigen installatieschip de Aeolus samen met de Pacific Osprey van Swire Blue Ocean met de installatie  en op 17 oktober jl. werd de laatste fundatie geïnstalleerd. De installatie van de fundaties is daarmee een maand eerder afgerond dan gepland.

Dit betekent dat de fundering en dus de basis van het windpark staat. Deze eerste fase van het project is boven verwachting voorspoedig afgerond. Op 1 juli 2015 begon de installatie van de transition pieces en 3,5 maand later is alles geplaatst.

Matthias Haag, CEO van Gemini Windpark zegt dan ook terecht: “De planning is met zo’n enorm project cruciaal. Dat we voorlopen op schema is naar mijn idee voornamelijk te danken aan de goede samenwerking met onze partners HVC, Siemens, Northland Power International en Van Oord; waar Van Oord voornamelijk voor deze bouwfase verantwoordelijk was.”

Op 1 februari 2016 keren beide schepen terug naar het project, dan volledig aangepast voor de installatie van de 150 windturbines. De schepen varen van het Deense Esbjerg, waar de windturbines bij Siemens worden gemaakt en opgeslagen, naar het Gemini windpark.

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.