Ballast Nedam sluit overeenkomst London Array

| 19 augustus 2011
bron: Ballast Nedam

Ballast Nedam heeft een overeenkomst gesloten met London Array Limited voor de inzet van het hefschip Svanen vanaf half augustus voor het project London Array offshore windpark.

Deze inzet is in aanvulling op de vaartuigen die op het moment funderingen installeren voor fase 1 van het project. Ballast Nedam zal de componenten verschepen via de haven van Vlissingen. Het London Array offshore windpark wordt gebouwd buiten de monding van de Theems in het Verenigd Koninkrijk.

Met 1.000 MW is het project op dit moment het grootste geplande offshore windpark ter wereld. In november van dit jaar gaat Svanen naar Denemarken om te beginnen met de plaatsing van fundaties van het offshore windpark Anholt dat uit 111 turbines bestaat.

In het eerste halfjaar heeft Svanen 51 fundaties voor het Engelse Walney II Offshore Windpark geplaatst. De vooruitzichten voor het verwerven van nieuwe offshore windmolenprojecten en de inzet van het hefschip Svanen zijn voor de komende jaren onverminderd goed.

—–

London Array windpark wordt gebouwd op 20 kilometer uit de kust van Kent en Essex. Fase 1 zal 100 km2 beslaan en bestaat uit 175 turbines met een gezamenlijke capaciteit van 630MW. Bij goedkeuring zal de tweede fase voldoende capaciteit toevoegen om de totale capaciteit op 1.000MW te brengen.

De partners in het projectconsortium houden de volgende aandelen: DONG Energy heeft 50%, E.ON heeft 30% en Masdar heeft een aandeel van 20%.

Category: Bedrijven, Windenergie

Reacties zijn gesloten.