Boskalis stap verder in conversie installatieschip Bokalift 2

| 19 mei 2020

Ceremonie voor het snijden van het eerste staal © Boskalis

Op 17 mei werd op de scheepswerf Drydocks World in Dubai het eerste staal gesneden voor de ombouw van de Bokalift 2. Het nieuwe kraanschip van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) wordt klaargemaakt om in het Changfang en Xidao offshore windpark in Taiwan ingezet te worden.

De mijlpaal markeert het begin van een belangrijke nieuwe fase in de aanpassing van de romp en het dek van het schip en werd ceremonieel ingeluid. De ombouw omvat de fabricage en installatie van 9.000 ton stalen blokken aan weerszijde van het schip om de stabiliteit van het schip te vergroten en de installatie van een nieuw werkdek.

Boskalis gebruikt voor de Bokalift 2 een bestaand casco. Dit deed het al eerder, met de Bokalift 1. Het DP2-schip met accommodatie voor 150 personen beschikt over een vrij dekoppervlak van 7.500 m2. In 2021 zal een kraan met een hijsvermogen van 4.000 ton op het schip worden geïnstalleerd. Deze roterende kraan, dat door Huisman geleverd gaat worden, kan constructies ruim 100 meter hoog hijsen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Bokalift 2

Changfang en Xidao offshore windpark
In het 600 MW Changfang en Xidao offshore windpark in Taiwan, op 15 kilometer voor de kust van de Taiwanese provincie Changhua gelegen, zal de Bokalift 2 62 driepotige jacket-funderingen met de bijbehorende 186 pinpalen transporteren en installeren. Boskalis verkreeg het contract samen met haar Taiwanese partner Hwa Chi Construction Co. Ltd. in oktober 2019. Het windpark is een project van Copenhagen Infrastructure Partners en twee Taiwanese levensverzekeringsmaatschappijen.

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.