Eerste windturbine van Vineyard Wind 1, het eerste commerciële offshore windpark in de VS, staat

| 19 oktober 2023

De Belgische maritieme aannemer DEME heeft met het installatieschip Sea Installer de allereerste windturbine van Vineyard Wind 1, het eerste commerciële offshore windpark in de VS, geïnstalleerd.

Vineyard Wind 1 is een project van Avangrid, Inc., een toonaangevend duurzaam energiebedrijf en lid van de Iberdrola Group, en Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), een wereldwijde speler in duurzame energie-investeringen.

Het windpark, gelegen op 15 mijl uit de kust van Martha’s Vineyard en Natucket, zal bestaan uit 62 Haliade-X windturbines van General Electric met 13 MW vermogen. Dit brengt het totale vermogen van het project op 806 MW. De windturbines zullen jaarlijks samen voldoende produceren om het equivalent van meer dan 400.000 huizen en bedrijven in Massachusetts van stroom te voorzien.

De bouw op zee begon eind 2022. In juni begon DEME met de installatie van de fundaties en in juli dit jaar werd het eerste offshore substation van de VS voltooid. Deze wordt via twee onderzeese kabels verbonden met het landingspunt aan land bij Covell’s Beach in Barnstable. De bouw verloopt via de New Bedford Marine Commerce Terminal. In juli 2021 ondertekende Vineyard Wind de eerste Project Labor Agreement voor een offshore windproject in de Verenigde Staten, die voorziet in de creatie van 500 vakbondsbanen in het kader van het project.

 

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.