Eneco’s windlab bezocht door 4.000 scholieren

| 19 mei 2015

In 1,5 jaar tijd hebben circa 4.000 leerlingen uit 160 groepen (7 & 8) het WindLab van Eneco bezocht die in het westelijke havengebied van Amsterdam bij een windturbine staat. Deze stond eerder bij een windpark in Etten-Leur. De kinderen volgden een programma over windenergie.

Een onderdeel van het lesprogramma welke in samenwerking met partijen die kennis van Eneco vertaald hebben naar interactief lesmateriaal  is ontwikkeld is een bezoek aan de echte windmolen. Het lesmateriaal sluit aan op leerdoelen geformeerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Professionele Windgidsen verzorgen de lessen.

Door de enorme belangstelling van scholen zijn de openingstijden verdubbeld van 2 naar 4 dagen per week. Ook is een digitaal lesprogramma over duurzame energie & windenergie een spreekbeurtpakket aanwezig. Het WindLab is te vinden aan de Accraweg vlakbij Ruigoord in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. De lessen zijn gratis te volgen. Via windlab.eneco.nl kunnen scholen zich aanmelden.

Bron: Utilities.nl

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.