Energiecooperatie Dordrecht en cooperatieve vereniging Drechtse Wind tekenen intentie

| 19 januari 2016

Energiecoöperatie Dordrecht en de coöperatieve vereniging Drechtse Wind hebben vorige week een overeenkomst getekend met de intentie om samen één of meerdere windturbines in Dordrecht te realiseren en exploiteren.

Als alles volgens planning verloopt zal de eerste windturbine komen op Krabbegors in Dordrecht. De overeenkomst werd tijdens een bijeenkomst in Duurzaamheidsfabriek getekend door wethouder Rik van der Linden en directeur HVC Dion van Steensel namens Energiecoöperatie Dordrecht en door Jan de Keijzer van Drechtse Wind. De NMZH is blij dat burgers, gemeente en HVC samenwerken om windenergie in Dordrecht te realiseren.

Naast het leveren van een bijdrage aan de verduurzaming van de gemeente Dordrecht is het uitgangspunt om draagvlak, burgerparticipatie en burgereigenaarschap van de windturbine(s) te maximaliseren. De realisatie en ontwikkeling van de windturbine(s) is in handen van de Energiecoöperatie Dordrecht in samenwerking met Drechtse Wind. Zij neemt initiatieven voor het vergroten van draagvlak voor windturbines onder inwoners van Dordrecht. Die initiatieven bestaan uit zowel het informeren over windenergie als het bieden van de mogelijkheid te participeren in windturbine(s). De planning is dat op Krabbegors de eerste windturbine komt.

Drechtse Wind is een coöperatieve vereniging. Iedereen in de Drechtsteden kan meedoen: bewoners, bedrijven en organisaties kunnen zich aansluiten voor 10 euro per jaar. De leden kunnen participeren in, meebeslissen over de bouw en delen in opbrengsten van de windmolen(s) www.drechtsewind.nl

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.