Fundering 43 windturbines offshore windpark Luchterduinen staat

| 19 september 2014

De fundering van het offshore windpark Luchterduinen voor de Hollandse Kust staat er inmiddels. Om de 43 turbines (129 MW) in zee te laten verrijzen, zullen tijdens de piek ongeveer 300 mensen aan het werk zijn. De turbines gaan stroom leveren voor ongeveer 150.000 huishoudens. Nu staat ook niets meer de bouw van Windpark Gemini in de weg. Vergunningen en contracten zijn rond; de bouw van het transformatorhuis is begonnen.

Gemini, één van de grootste windparken ter wereld, wordt gebouwd op twee dicht bij elkaar liggende locaties 85 km noordelijk van de kust van Groningen. Er is een harde, constante wind (gemiddeld windkracht 5). Gemini krijgt een capaciteit van 600 MW en zal ongeveer 2.6 TWh aan elektriciteit produceren, goed voor het verbruik van alle inwoners van de drie noordelijke provincies. De energie die het kost om het windpark neer te zetten, is na drie maanden productie gecompenseerd. Daarna zal Nederland per jaar 1,25 miljoen ton CO2 minder uitstoten.

luchterduinen fundering

Bron: NWEA

Tags: , , , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken, Offshore Windparken, Overheid, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.