GIP hernoemt wpd offshore naar Skyborn Renewables

| 19 september 2022

View of two windturbines in the Dutch Noordoostpolder, Flevoland and the IJsselmeer, near the town of Urk.

Global Infrastructure Partners (GIP), een onafhankelijke wereldwijde investeerder in infrastructuur, heeft zaterdag de lancering aangekondigd van Skyborn Renewables, een toonaangevende speler in de internationale windenergie industrie. Skyborn Renewables (Skyborn) werd voorheen geëxploiteerd als wpd offshore.

In mei kondigde GIP een overeenkomst aan voor de overname van 100% van het bedrijf. De transactie werd afgesloten op 15 september 2022.

De activa van Skyborn omvatten belangen in 5 operationele en in aanbouw zijnde projecten in Duitsland, Frankrijk en Taiwan; en een pijplijn van meer dan 30 GW (bruto) aan zeer gediversifieerde offshore windprojecten in verschillende stadia van ontwikkeling. Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ontwikkelingservaring, een track record van ~7 GW ontwikkeld tot op heden, en een aanwezigheid in vijftien Europese en APAC markten.

Naast Berge Olsen als CEO bestaat het nieuw benoemde managementteam uit João Metelo, Chief Investment & Financial Officer (CIFO), Morten Melin, Co-Chief Operating Officer (COO), Thomas Karst, Co-Chief Operating Officer (COO), Lars Muck als Chief Technology Officer (CTO) en Cathrin Browne, General Counsel (GC).

Om het team te ondersteunen en de operationele capaciteiten te versterken, opent Skyborn Renewables een kantoor in Hamburg.. Bron: Skyborn Renewables

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.