Hollandia Offshore en Croonwolter&dros gaan samenwerken voor Deens offshore windpark Kriegers Flak

| 19 juli 2016

Op 31 mei 2016 hebben Hollandia Offshore BV en Energinet.dk (de Deense Transmissie system operator) hun handtekeningen gezet onder het contract voor de engineering, inkoop en inbedrijfstelling voor de sub-stations van Kriegers Flak.

Kriegers Flak is het grootste offshore windpark tot nu toe van Denemarken waarvan het aanbestedingsproces in november 2016 eindigt. Het project omvat twee onbemande sub-stations welke eind april 2018 opgeleverd worden.

De inbedrijfstelling zal plaatsvinden in april en mei 2018. Op 1 juni jl. ondertekende Croonwolter&dros en Hollandia Offshore het contract voor het ontwerp, de inkoop en de installatie van de utility systems voor de sub-stations van Kriegers Flak.

Windpark in de Baltische Zee

De sub-stations van Kriegers Flak zullen geïnstalleerd worden in het Deense gedeelte van de Baltische Zee. Het windpark bestaat uit twee delen, elk met een eigen sub-station. Het deel in het Westen, Kriegers Flak A, zal een totale capaciteit van 200 MW hebben. Het deel in het Oosten, Kriegers Flak B, zal een totale capaciteit van 400 MW hebben.

Het Kriegers Flak B substation zal ook dienen als steun voor de KFE module, welke deel uitmaakt van het ‘Combined Grid Solution’ project dat wordt gerund door Energinet.dk en de Duitse transmissiesystemen operator 50 Hertz. Het ‘Combined Grid project’ wordt gefinancierd met maximaal 150 miljoen euro uit het Europees energieprogramma voor herstel.

Scope
De scope omvat het transport naar de offshore locatie en de inbedrijfstelling. In samenwerking met Hollandia Offshore is Croonwolter&dros verantwoordelijk voor het ontwerp, de inkoop en installatie van de utility systems, zoals de low voltage systemen, de brandbeveiligingssystemen en de HVAC.

Het project zal worden uitgevoerd op de werf van Hollandia Offshore in Krimpen aan den IJssel, gelegen aan de oevers van twee grote rivieren, dichtbij de belangrijkste haven van Rotterdam.

kriegersflak1

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.