Ikea investeert weer in groene energie en koopt 165 mw windpark in de USA

| 19 november 2014
IKEA heeft een 165 megawatt windpark (80 windturbines) in de Verenigde Staten gekocht in Cameron Country, in de staat Texas. Het is de grootste investering in hernieuwbare energie van IKEA en hoort bij het doel om tegen 2020 om evenveel hernieuwbare energie te produceren als er ook gebruikt wordt. Naar verwachting is het Cameron windmolenpark eind 2015 volledig operationeel.

Eerder dit jaar maakte de IKEA Group de aankoop van een windmolenpark in Hoopeston, Illinois bekend. Het Cameron windmolenpark is meer dan 1,5 keer zo groot als het project in Hoopeston. Samen zullen de twee windmolenparken naar verwachting zo’n 1.000 gigawatt uur aan elektriciteit per jaar opleveren.
Dit staat gelijk aan de gemiddelde jaarlijkse energieconsumptie van 90.000 Amerikaanse huishoudens.“IKEA gelooft dat duidelijke betrokkenheid en actie essentieel zijn om klimaatverandering het hoofd te bieden”, zegt Rob Olson, IKEA US Acting President & CFO. “We investeren in hernieuwbare energie omdat we het als bedrijf belangrijk vinden om te verduurzamen. Als woonwarenhuis met duurzaamheid in ons DNA streven we ernaar om producten en oplossingen te bieden die onze klanten helpen om thuis duurzamer te leven.”
Het Cameron windmolenpark bevindt zich in een gebied ten zuiden van Texas waar de wind zeer gunstig is. De staat Texas is de grootste producent van windenergie in de Verenigde Staten. Het windmolenpark is volledig in bezit van de IKEA Group en wordt gebouwd en gemanaged door het energiebedrijf Apex Clean Energy. Het project maakt gebruik van 55 Acciona 3-megawatt turbines.
ikea cameron texas

Cameron windpark in Texas (USA) bestaat uit 80 windturbines.

Bron: Ikea

Tags: , , , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Klimaatverandering, Onshore windparken, Wereldwijd Windparken, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.