Marine Coordination Services overgenomen door OEG

| 19 februari 2024

OEG Energy Group Limited (OEG), een bedrijf dat offshore-oplossingen biedt, heeft het op Terschelling gevestigde Marine Coordination Services (MCS) overgenomen, voor een niet nader genoemd bedrag.

MCS is een gespecialiseerde leverancier van maritieme coördinatie en offshore-projectdiensten binnen de Europese offshore energiesector. Zo was het bedrijf in Nederland onder andere betrokken bij de Nederlandse offshore/nearshore windprojecten Hollandse Kust Noord en Windplanblauw.

MCS zal toetreden tot de OEG Renewables divisie. Deze strategische overname zal de verdere uitbreiding van OEG Renewables’ dienstenaanbod en operationele voetafdruk in de groeiende Europese offshore energiemarkt vergemakkelijken, evenals de ontwikkeling van nieuwe geïntegreerde oplossingen voor zijn klanten.

Dit is de 12e overname die OEG heeft gedaan sinds het bedrijf in 2020 is begonnen met de uitbreiding van zijn dienstenaanbod voor hernieuwbare energie. Het bedrijf heeft de ambitie om snel een marktleider te worden op het gebied van gespecialiseerde topside, subsea en maritieme diensten voor de offshore hernieuwbare energiesector. In november vorig jaar kondigde OEG ook aan dat het een Sale and Purchase Agreement heeft getekend voor de overname van Bluestream Offshore, een ander Nederlands bedrijf.

Afbeelding: Afgebeeld van L naar R: Gezamenlijke Managing Directors van MCS, Jens Doeksen en Cor van der Velde met Ian Coates, Topside Director – OEG Renewables

 

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.