MHI Vestas voorkeursleverancier voor Duits offshore windpark Baltic Eagle

| 19 februari 2019

Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola heeft MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Vestas gekozen als voorkeursleverancier voor haar geplande offshore windpark Baltic Eagle in de Baltische Zee. Gepland zijn 52 windturbines van het type V174-9.5 met een 174 m rotordiameter en 9,5 MW vermogen, in totaal 476 MW. Het is het eerste windpark waar de V174-9.5 zal worden gebruikt.

De lokatie is circa 30 km ten noordoosten van het Duitse eiland Rügen met een waterdiepte tot 45 meter. Onlangs is het Nederlandse ingenieursbureu Fugro (FUnderingstechniek en GROndmechanica) in opdracht van Iberdrola met het bodemonderzoek op de locatie begonnen. Baltic Eagle zal in 2022 of 2023 worden opgeleverd. De netaansluiting zal door de netbeheerder 50Hertz worden gerealiseerd.

Eind 2017 werd het windpark Wikinger van Iberdrola ook operationeel. De lokatie van Wikinger is in de buurt van Baltic Eagle. Samen met Baltic Eagle ontstaat het grootste windpark-complex in de Oostzee met 836 MW aan vermogen en een investeringsvolumen van 2,5 miljard Euro. Iberdrola heeft ook voor haar geplande offshore windpark Vineyard Wind in de VS MHI Vestas als voorkeursleverancier gekozen. De lokatie van Vineyard Wind is aan de oostkust van de VS ten hoogte van Massachusetts. Foto: MHI Vestas Bron: MHI Vestas & Iberdrola

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Wereldwijd Windparken, Windturbinefabrikanten

Reacties zijn gesloten.