Northland Power stopt proefproject met Mono Bucket funderingen

| 19 maart 2020

© Van Oord

Het Canadese energiebedrijf Northland Power Inc. heeft besloten om te stoppen met het proefproject van twee turbines op Mono Bucket funderingen in het Duitse offshore windpark Deutsche Bucht.

Northland Power is volledige eigenaar van het offshore windpark in de Exclusive Economic Zone (EEZ) van de Duitse Noordzee. De lokatie is ca. 95 km ten noordwesten van het Duitse eiland Borkum.

Al sinds september 2019 zijn 31 turbines van het windpark operationeel. Geplaatst zijn MHI/Vestas V164-8.4 windturbines met 164 m rotordiameter en 8,4 MW vermogen op monopile funderingen.

Gepland was dat begin 2020 nog twee windturbines geplaatst zouden worden met Mono Bucket funderingen als proefproject. De Mono Bucket fundering bestaat uit een stalen cilinder, de ‘suction-bucket’ genaamd, waarop een schacht is gemonteerd. Van Oord was aangewezen om deze funderingen te installeren. Northland heeft nu besloten om niet nader genoemde technische redenen te stoppen met het proefproject. Het Canadese bedrijf kondigde in februari al aan dat het demonstratieproject in Q4 van 2019 om technische redenen was stilgelegd. Nu volgt de beslissing om definitief met het project te stoppen.

Deutsche Bucht is het derde windpark in de Noordzee waarvan Northland Power eigenaar of mede-eigenaar is. Gemini (600 MW in Nederlandse wateren) is voor 60% in handen van Northland Power en Nordsee One (332 MW in de Duitse Noordzee) voor 85%.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd Windparken

Reacties zijn gesloten.