Ocean Winds richt Braziliaans dochterbedrijf op voor offshore windenergie

| 19 juni 2022

Ocean Winds richt Braziliaans dochterbedrijf op voor offshore windenergieOcean Winds, een 50/50 joint venture van het Portugese Energiebedrijf EDPR (Energias de Portugal Renewables) en het Franse energiebedrijf ENGIE (voorheen GDF Suez S.A.) heeft het Braziliaanse dochterbedrijf Ocean Winds Brasil opgericht voor de ontwikkeling van offshore windprojecten in Brazilië.

In december 2020 heeft Ocean Winds vergunningsaanvragen ingediend voor offshore projecten met in totaal 15 GW vermogen in de deelstaten Rio de Janeiro, Piaui, Rio Grande du Norte en Rio Grande do Sul. Deze vergunningsaanvragen zijn nu in handen van het net opgerichte Braziliaanse dochterbedrijf Ocean Winds Brasil.

Volgens een studie van het instituut Empresa de Pesquinsa Energética beschikt Brazilië over een plaatsingsvermogen van 700 GW offshore windenergie.

Voor de volgende 5 projecten lopen milieuvergunningsaanvragen bij de Braziliaanse autorisatie instantie IBAMA (Brazilian Institute of Environment and Renewable Natural Resources) :

1. Ventos do Atlântico: 5 GW vermogen in de deelstaat Rio de Janeiro. De locatie is ca.
39 km uit de kust. In de eerste fase zal 840 MW gerealiseerd worden en in de tweede
fase 4 170 MW.

2. Vento Tupi: 1 000 MW vermogen in de deelstaat Piaui.

3. Maral: 2 100 MW in de deelstaat Rio Grande do Norte. De locatie is ca. 17 km uit de
kust.

4. Ventos do Sul: Met 6,5 GW vermogen het grootste aangevraagde project. De locatie in de deelstaat Rio Grande do Sul heeft een waterdiepte tussen 20 en 108 m. Dat betekent dat er vaste en drijvende windturbinefunderingen worden toegepast.

5. Tramandai Offshore: 700 MW in de deelstaat Rio Grande do Sul.

Bron: OW

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.