Offshore windpark Ormonde geopend

| 19 september 2012

Vandaag is Vattenfall’s offshore windpark Ormonde (150 MW) welke voor de kust van Noord-West Engeland ligt, in gebruik genomen. De locatie is uniek vanwege de innovatie: REpower windmolens van 5 MW, funderingen met ‘stalen mantels’, langste ‘single-pull- stroomuitvoerkabel (42 km) in de wateren van Groot-Brittannië.  Sinds eind 2008 is Vattenfall actief in Groot-Brittannie en heeft in de bouw van 5 windparken 2 miljard Engelse Pond geïnvesteerd. De investering van windpark Ormonde bedroeg 500 miljoen Engelse Pond.

Øystein Løseth: “Het offshore windpark Ormonde is een van de meest innovatieve operationele offshore windparken ter wereld. Wij geloven dat dit park een blik in de toekomst van offshore windenergie in Europa biedt. Dankzij de kennis die we hier hebben opgedaan bij het innoveren in zware omstandigheden op de Ierse Zee, kunnen we ook in de toekomst veilige, productieve en rendabele offshore windprojecten realiseren.”

Klik hier voor het originele artikel.

Bron: Vattenfall

 

 

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken, Videos, Wereldwijd, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.