Ørsted stapt opnieuw in Europese onshore windmarkt

| 19 april 2021
Orsted neemt Brookfield Renewable Ireland over

Bron: Brookfield Renewable

Het Deense energiebedrijf Ørsted neemt Brookfield Renewable Ireland (BRI), een dochteronderneming van het internationaal opererend duurzaam energiebedrijf Brookfield Renewable met hoofdkantoor in New York over. Met de koop van de Ierse ontwikkelaar en exploitant van onshore windparken stapt Ørsted weer in de Europese onshore windenergie markt.

Het Deense energiebedrijf Ørsted (tot en met november 2017 nog opererend onder de naam DONG Energy) besloot zich vanaf 2015 volledig op offshore windenergie te concentreren. Destijds werd het gehele portfolio van onshore windparken afgestoten.

Een paar jaar later, in 2018, begon Ørsted weer in de VS in onshore windenergie te investeren. Op dit moment heeft Ørsted in de VS onshore windparken met 1.700 MW operationeel vermogen en 600 MW in de bouwfase. Nu maakt Ørsted ook opnieuw weer een stap in de Europese onshore windmarkt.

Brookfield Renewable Ireland

BRI, met hoofdkantoor in Cork, ontwikkelt en exploiteert onshore windparken in Ierland en het VK. Het bedrijf heeft windparken met in totaal 389 MW vermogen in de operationele- of in de bouwfase. 149 MW verkeert in een gevorderd stadium van ontwikkeling en meer dan 1 GW zit in vroege stadia van ontwikkeling.

De overname is gebaseerd op een schatting van de bedrijfswaarde van 571 miljoen Euro per eind december 2020. Deze waarde schatting is een indicatie voor de definitieve koopprijs die nog vastgesteld moet worden. De transactie zal naar verwachting in Q2 van 2021 officieel worden. Bron: Ørsted 

Tags: , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.