Peikko Benelux levert fundering voor 365 windturbines in Kenia

| 19 oktober 2015

Peikko Benelux heeft een grote order binnengehaald voor de verankering van maar liefst 365 windturbines in Kenia. De order bestaat uit het leveren van 365 ankerbout-constructies voor één van de grootste windmolenparken ter wereld. Het Lake Turkana Windpower Project.

De ankerbouten van Peikko vormen samen met de verankerings- en de sjabloonring een kostenefficiënte oplossing voor in de fundering voor de montage van de windturbine. De totale order bestaat uit circa 750 ton staal, geleverd in 41 zeecontainers. 

Vestas levert totaal 365 windturbines voor het Lake Turkana windmolenpark. Het park ligt op één van de meest windrijke locaties op aarde. Het park bestrijkt zo’n 16 hectare en gaat 300 MW aan duurzame energie opwekken, goed voor ongeveer 20% van de totale energiebehoefte in Kenia.

Het is het grootste windpark in Afrika en is in omvang de grootste particuliere investering in Kenia. Peikko heeft een sterke focus op het ontwikkelen van verankerings-oplossingen voor onshore windturbine funderingen. “We zijn erg trots om onderdeel te zijn van deze historische investering in dit grote windpark in Kenia.

Dit is de eerste keer dat onze technologie gebruikt wordt buiten Europa, een uitstekend bewijs dat onze oplossing een kostenefficiënte, betrouwbare en snelle constructie voor onshore windturbine funderingen biedt”, zegt Topi Paananen, CEO van Peikko Group.

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.