Peikko levert verankering voor 365 windturbines te Afrika

| 19 december 2015

Peikko Benelux haalt een grote order binnen voor de verankering van maar liefst 365 windturbines in Kenia. De order bestaat uit het leveren van 365 ankerbout-constructies voor één van de grootste windmolenparken ter wereld. De ankerbouten van Peikko vormen samen met de verankerings- en de sjabloonring een kostenefficiënte oplossing voor in de fundering voor de montage van de windturbine. De totale order bestaat uit circa 750 ton staal, geleverd in 41 zeecontainers. De levering start in april en is in september 2015 afgerond.

Windturbine-fabrikant Vestas levert totaal 365 windturbines voor het Lake Turkana windpark. Het windpark ligt op één van de meest windrijke locaties op aarde. Het park bestrijkt zo’n 16 hectare en gaat 300 MW aan duurzame energie opwekken, goed voor ongeveer 20% van de totale energiebehoefte in Kenia. Het is het grootste windpark in Afrika en is in omvang de grootste particuliere investering in Kenia. Peikko heeft een sterke focus op het ontwikkelen van verankerings-oplossingen voor onshore windturbine funderingen. “We zijn erg trots om onderdeel te zijn van deze historische investering in dit grote windpark in Kenia. Dit is de eerste keer dat onze technologie gebruikt wordt buiten Europa, een uitstekend bewijs dat onze oplossing een kostenefficiënte, betrouwbare en snelle constructie voor onshore windturbine funderingen biedt”, zegt Topi Paananen, CEO van Peikko Group.

Peikko Group Corporation is een wereldwijd toonaangevende leverancier van verbindingstechnologie voor betonconstructies en oplossingen met staal-betonliggers voor slanke vloerconstructies. Peikko maakt door haar innovatieve oplossingen bouwprocessen sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder voor haar klanten. Peikko heeft dochterondernemingen in meer dan 30 landen waaronder Azië – Pacific, Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Peikko heeft productiefaciliteiten in 9 landen. De netto-omzet voor 2014 bedraagt bijna 150 miljoen euro. Peikko is familiebedrijf met ongeveer 1.300 werknemers. Peikko is opgericht in 1965 en heeft haar hoofdkantoor in Lahti , Finland.

.PEIKKO WINDTURBINES IN KENYA

www.peikko.com

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.