Revolutionaire windturbine met 2 ipv 3 rotorbladen voor helikopter

| 19 maart 2014

Een windturbine met maar 2 i.p.v. 3 bladen. Het bedrijf 2-B Energy uit Hengelo is bezig met de ontwikkeling hiervan. Deze nieuwe revolutionaire windturbine, de 2-B6-windturbine van 6 MW, met maar 2 rotorbladen heeft als voordeel dat er een platform kan worden gebouwd waar helikopters op kunnen landen. Speciaal voor de offshore windenergie biedt dat voordelen omdat voor onderhoud aan de turbines niet speciaal met een boot er naar toe moet worden gevaren. Dit scheelt aanmerkelijk in de kosten en bespaart tijd.

Bovendien kan de nieuwe windturbine tot 40% goedkoper produceren. Het bedrijf  2-B Energy uit Hengelo gaat bij de Eemshaven in Groningen een nieuwe, revolutionaire windturbine plaatsen en zal in 2015 worden getest.  In 2016 moeten er twee turbines voor de kust van Schotland komen .

Voor de ontwikkeling van de nieuwe windmolens heeft het bedrijf miljoenen euro’s gekregen van onder meer Truffle Capital en Shell Technology Ventures. Ook heeft de Participatie Maatschappij Oost geïnvesteerd.

Bron: 2-B-energy

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken, Offshore Windparken, Onderhoud, Onshore windparken, Overheid, Rotorblad, Videos, Wereldwijd Windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.