Ruziën over testveld vlakbij Eemshaven

| 19 november 2014

Nuon en RWE ruziën al een jaar over het feit wie er ten westen van de Eemshaven een windpark mag exploiteren. Dit blijkt uit een brief van Gedeputeerde Staten van de provincie, in handen van RTV Noord. 

Groningen wil er een testveld aanleggen voor offshore windturbines. Echter zolang Nuon en RWE ruzien over wie al dan niet de rechten heeft op windontwikkeling..

“Wij betreuren niet alleen dat twee grote ondernemingen van naam en faam niet in staat en niet bereid lijken te zijn om hun geschil op een snelle doelmatige wijze te beslechten, wij vinden dat ook schadelijk voor de voortgang van de realisatie van de nationale en provinciale doelstelling van 6.000 respectievelijk 855,5 MW wind op land”, melden Gedeputeerde Staten in de brief.

“Ik vind het echt onaanvaardbaar dat het perspectief is dat er zeven jaar geprocedeerd moet gaan worden voordat de Hoge Raad uitspraak gaat doen”, zegt gedeputeerde William Moorlag van de provincie tegenover RTV Noord. “En ondertussen ligt de ontwikkeling stil. Zo’n testpark levert werkgelegenheid op en is belangrijk voor de Eemshaven als energiehaven. Dat gezeur moet nu eindelijk maar eens afgelopen zijn.”

Nuon en RWE maken ruzie omtrent wie gebied bij Eemshaven mag exploiteren

Nuon en RWE maken ruzie omtrent wie gebied bij Eemshaven mag exploiteren

Lees meer

Bron: Energeia

Tags: , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Offshore Windparken, Offshore windparken, Onderhoud, Overheid, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.