Safeway levert loopbrug aan Van Oord

| 19 februari 2021

Topaz Tangaroa

Safeway heeft een contract getekend met Van Oord voor de levering van de nieuwste versie van de Safeway Seagull beweging compenserende loopbrug. Het systeem wordt geïnstalleerd op het supportschip Topaz Tangaroa dat zal worden ingezet in een offshore windpark in Taiwan.

Het is het tweede contract voor Safeway waarbij de loopbrug in Taiwanese wateren zal worden gebruikt. In december 2020 meldde het bedrijf, dat onderdeel is van de Van Aalst Group in Dordrecht, dat het een order had ontvangen van Heerema Marine Contractors. Het is de eerste keer dat Safeway een loopbrug aan Van Oord verhuurd voor een offshore windproject.

Changhua 1 & 2a offshore windparken
In september 2019 heeft Van Oord een contract binnengehaald van de Deense offshore windontwikkelaar Ørsted voor de kabelinstallatiewerkzaamheden in de Greater Changhua 1 & 2a offshore windparken in Taiwan. De Nederlandse maritieme aannemer is verantwoordelijk voor het transporteren, installeren en begraven van de export- en inter-array kabels.

Van Oord zet hiervoor het kabellegschip Nexus in. De Topaz Tangaroa is gecontracteerd om de Nexus te ondersteunen. Het 28 meter lange Safeway Seagull systeem, met 3D kraanfunctie, wordt geïnstalleerd op de Topaz Tangaroa in Rotterdam en zal worden ingezet om personeel en lading (tot 1000 kg) over te brengen tijdens het project.

Het is de bedoeling dat de installatiewerkzaamheden in augustus 2021 (seizoen 1) en opnieuw in maart 2022 (seizoen 2) beginnen. De Safeway Seagull zal voor beide campagnes gebruikt worden.

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.