Senvion installeert eerste 3MW windturbine in Canada

| 19 juli 2016

Windturbine-fabrikant Senvion heeft haar eerste Senvion 3.2M114 in Noord-Amerika geïnstalleerd. De windturbine heeft een vermogen van 3.2 MW, rotordiameter van 114 meter en ashoogte van 100 m. Het is de eerste windturbine van de 46 stuks die op windpark Mesgi’g Ugju’s’n (MU) Wind Farm niet ver van Quebec) geïnstalleerd wordt .

De Senvion 3.2. M114 die sinds 2012 in Europa gebouwd wordt,  heeft speciale toepassingen zodat de windturbine ook geschikt is voor het Amerikaanse net.

Senvion (voorheen REpower) beweert dat het de geluidsarmste windturbine in zijn klasse is en de grootste windturbine tot nu toe in Canada is geïnstalleerd. Het windpark wordt naar verwachting in december 2016 opgeleverd.

Senvion is een fabrikant van windturbines in de on- en offshore branche en levert windturbines met een vermogen van 2.0 – 6.15 MW, en rotordiameter van 82 – 152 m. De windturbines worden ontworpen in Senvion TechCenter in Osterrönfeld engebouwd in de Duitse productielocaties  in Husum, Trampe (Brandenburg) and Bremerhaven, maar ook in  Portugal.

Senvion heeft circa 3,900 werknemers wereldwijd in dienst en meer dan 6,600 windturbines geïnstalleerd in Frankrijk, België, Nederland, De Verenigde Staten, Italië, Roemenië, Portugal, Zweden, en Polen maar ook in de USA, China, Australië en Canada.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.