SMST haalt contract binnen voor levering apparatuur voor Taiwanese SOV

| 19 augustus 2020

Nieuwe SOV voor Ta San Shang Marine © SMST

SMST, leverancier van offshore-apparatuur, gaat haar modulaire missieapparatuur leveren aan het allereerste Service Operation Vessel (SOV) dat in Taiwanese wateren zal opereren.

SMST heeft onlangs het contract gekregen van de Vard Vung Tau-scheepswerf in Vietnam. Onder het contract levert SMST een Access & Cargo Tower met lift en met een bewegingsgecompenseerde gangway en 3D Motion Compensated kraan.

Het uitrustingspakket zal worden geïnstalleerd op de nieuw te bouwen SOV van Ta San Shang Marine, een joint venture van de Japanse reder MOL en de Taiwanese Ta Tong Marine. De apparatuur wordt gebruikt om mensen en vracht veilig van de nieuwe SOV naar de turbines over te brengen. Voor SMST is het de eerste order voor de Taiwanese offshoremarkt. SMST zal de apparatuur in Q3-2021 leveren.

Het schip zal de eerste SOV zijn die wordt gebouwd onder de Taiwanese vlag en klasse. Het heeft een lengte van 84,4 m, een breedte van 19,5 m en biedt plaats aan 87 personen in eenpersoonshutten. Als eerste opdracht gaat de SOV voor ontwikkelaar Ørsted dienen onder een onderhoudsondersteuningscampagne van 15 jaar in het nieuwe offshore windpark Greater Changhua in de Straat van Taiwan. Deze staat gepland voor Q1-2022.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.