Vattenfall sluit zich aan bij Amsterdam IJmuiden Offshore Ports

| 19 juli 2020

Dorothy Winters (AYOP) en Erik Hiensch (Vattenfall) © AYOP

Vattenfall heeft zich aangesloten bij Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP). Het lidmaatschap geeft het Zweedse energiebedrijf toegang tot het regionale netwerk van bedrijven die mogelijk een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling en exploitatie van het offshore windpark Hollandse Kust Zuid.

AYOP is een publiek-private vereniging met meer dan 85 aangesloten bedrijven en organisaties die in het havengebied actief zijn in de offshore energiesector. Het netwerk heeft de ambitie heeft om zich in toenemende mate toe te spitsen op de offshore energietransitie.

Vattenfall is als al meer dan tien jaar in de haven van IJmuiden gevestigd, vanwaar het gezamenlijk met Shell het offshore windpark Egmond aan Zee exploiteert dat sinds 2007 operationeel is. Het zal deze basis nu ook gebruiken voor het circa 1.500 MW Hollandse Kust Zuid offshore windpark waarvoor het in 2018 en 2019 de vergunningen heeft verkregen. Het windpark zal naar verwachting in 2023 in gebruik worden genomen. In aanloop naar de bouw, Vattenfall breidt haar activiteiten in IJmuiden uit, onder meer door de ontwikkeling van een nieuw onderhoudscentrum, in samenwerking met Zeehaven IJmuiden.

Voor de bouw, de exploitatie en het onderhoud van Hollandse Kust Zuid zal Vattenfall met een groot aantal bedrijven gaan samenwerken, ook in de regio Amsterdam-IJmuiden. Een actief lidmaatschap van AYOP stelt Vattenfall in staat om in nauw contact te blijven met regionale bedrijven die mee kunnen werken aan de bouw en onderhoud van het windpark. Daarnaast geeft Vattenfall aan dat het hoopt kennis en expertise bij te dragen aan het AYOP-netwerk.

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.