Ventolines verstevigt positie in de VS met oprichting Ventolines U.S.

| 19 juli 2021
Ventolines richt Amerikaanse dochter Ventolines U.S., Inc. op

Mark Coplen, President Ventolines U.S. Inc. © Ventolines

Ventolines heeft een dochteropneming opgericht in de Verenigde Staten (VS).  Het bedrijf heeft Mark W. Coplen benoemd als President van de nieuwe entiteit Ventolines U.S., Inc..

Het Nederlandse adviesbureau op het gebied van ontwikkeling, contractering, financiering, bouw en beheer van duurzame energieprojecten, is al sinds 2016 werkzaam in de Amerikaanse offshore windsector. Het team heeft onder meer gewerkt aan Deepwater Wind en Mayflower Wind.  Eind 2020 kondigde het bedrijf al aan dat het een eigen kantoor in Boston had opgezet.

“We zijn gestart met onze eerste Amerikaanse medewerkers en een lokaal kantoor in 2020. Het opzetten van een lokale juridische entiteit, Ventolines U.S., Inc., was de volgende stap. Met Mark aan boord zijn we voorbereid op verdere groei vanuit onze visie dat duurzame energieoplossingen kansen bieden voor iedereen,” aldus Anne de Groot, oprichter van Ventolines.

Mark W. Coplen werd opgeleid aan de gerenommeerde United States Military Academy in West Point en behaalde een MBA aan de University of Texas at Austin. Na verschillende leidinggevende functies in het Amerikaanse leger heeft hij posities in technische en duurzame energiebedrijven bekleed. In zijn laatste functie was Mark Vice President of Sales and Operations bij AdBm Technologies.

Mark Coplen: “Ventolines heeft een indrukwekkende staat van dienst in het adviseren over en bouwen van duurzame energieprojecten, zoals windparken. Ze integreren expertise en best practices in alle fases van de realisatie van een offshore of onshore windpark. Of het nu gaat om het projectmanagement in alle projectfases, om lead engineering, technische due diligence, financiering, de ondersteuning bij de onderhandelingen over de leverings- en onderhoudscontracten voor de turbines, of het beheer van een windpark, mijn nieuwe collega’s zijn bewezen experts. Ik kijk er naar uit om met zo’n vastberaden team te werken aan het realiseren van onze bestaande en nieuwe projecten in de Verenigde Staten.”

Duurzame projecten

In Nederland is Ventolines betrokken bij zowel onshore als offshore windprojecten zoals het bijna afgeronde nearshore project Windpark Fryslân en het onshore project Windplangroen. Daarnaast is Ventolines betrokken bij de ontwikkeling van verschillende zonneparken, cable pooling oplossingen en meerdere opslagprojecten (zie projectoverzicht). Recentelijk maakte het bedrijf ook bekend dat het de nieuwe co-sponsor van het Solar Team van de TU Delft studenten is. Bron: Ventolines

Tags: , , ,

Category: Onshore windparken, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.