Vestas haalt grootste single order in Europa binnen

| 19 augustus 2020

© Vestas

Vestas heeft een order van 443 MW van ontwikkelaar SSE Renewables ontvangen. Het gaat om de levering van 103 windturbines voor het Viking windpark dat op de Shetland-eilanden in de noordelijke Atlantische Oceaan wordt gebouwd. Voor Vestas is dit de grootste individuele order die het ooit in Europa heeft binnengehaald.

De aankondiging van de order volgt nadat SSE Renewables eerder dit jaar, in juni, het investeringsbesluit nam voor het windpark. Vestas gaat voor het Viking project 103 van haar V117-4.2 MW-turbines in 4,3 MW Power Optimized Mode leveren. Dit type windturbine is geschikt voor extreme windomstandigheden die op deze locatie kunnen plaatsvinden.

De leveringen en inbedrijfstelling starten naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023. De turbines gaan naar verwachting jaarlijks gezamenlijk 2 TWh energie te produceren. Viking zal daarmee qua productie het grootste onshore windpark in het VK zijn.

30-jarige serviceovereenkomst
Naast het leveren, installeren en in bedrijfstellen van de turbines omvat de order ook 30-jarige serviceovereenkomst met Active Output Management 5000 (AOM 5000). Het project zal een VestasOnline® Business SCADA-oplossing bevatten, waardoor de uitvaltijd van turbines wordt verminderd en de energie-output wordt geoptimaliseerd, meldt de Deense turbineleverancier.

Als onderdeel van de langlopende serviceovereenkomst voor het Viking-project heeft Vestas de ambitie om op Shetland Island een serviceorganisatie op te richten die werkgelegenheid biedt en een leerlingenprogramma ondersteunt.

Met deze order bereikt Vestas, met meer dan 2.000 windturbines, een totale capaciteit van meer dan 4 GW op land in het VK.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.