Vestas investeert $40 miljoen in Colorado productiefaciliteiten voor marktlancering V163-4.5 MW windturbine in VS

| 19 juli 2023

Windturbinefabrikant Vestas is van plan om 40 miljoen US dollar te investeren in de twee fabrieken in Colorado, VS, voor gebouwuitbreidingen, productieapparatuur en nieuwe mallen voor de bladen, die de infrastructuur zullen bieden die nodig is om de V163-4.5 MW-turbine op de Amerikaanse markt te brengen en de lokale productie van subcomponenten te ondersteunen.

© Vestas

De investeringen worden gedaan in de onshore productiefaciliteiten Brighton Nacelles en Windsor Blades in Colorado, waar Vestas al sinds 2007 aanwezig is. Vestas verwacht tussen de 800 en 1.000 plaatselijke werknemers in dienst te nemen om de productie in zowel de bladen- als de gondelfabriek te ondersteunen. Vestas biedt in dit kader een stageprogramma aan voor de ontwikkeling van vaardigheden in de productie.  Het bedrijf hoopt zo de komende jaren 150 afgestudeerden van plaatselijke middelbare scholen in dienst te nemen.

V163-4.5 MW

De V163-4.5 MW turbine is geoptimaliseerd voor lage tot gemiddelde windsnelheden en ontworpen voor de Amerikaanse markt om de jaarlijkse energieproductie te maximaliseren en de overgang naar schone energie te versnellen. De turbine is ontworpen op basis van de beproefde 4 MW-platform en de modulaire technologiestrategie van Vestas. Het product maakt gebruik van een gevestigde toeleveringsketen en bestaande infrastructuur, waaronder transport, installatie en exploitatie. Vestas kondigde het platform een jaar geleden aan. Een jaar na de aankondiging is deze nu klaar voor ingebruikname.

Vestas’ Windsor Blades fabriek zal naar verwachting dit jaar beginnen met de productie van de V163-4.5 MW turbine en de Brighton Nacelles fabriek mikt op productie in 2024. Beide fabrieken zullen de productie van Vestas’ 2 MW-platform blijven ondersteunen en de Brighton Nacelles-fabriek zal doorgaan met de productie van de V150-4.5 MW. Bron: Vestas

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.