Vires Venti als eerste Windplan Groen windpark opgeleverd

| 19 juli 2023

Afgelopen zaterdag vierden initiatiefnemers en certificaathouders van Windpark Vires Venti BV de oplevering van de windturbines van windpark Vires Venti. Het is het eerste windpark binnen Windplan Groen dat afgerond en operationeel is.

Bron: Windplan Groen

Jan Remijn (secretaris van Vires Venti) kreeg van projectmanager Ton Vrijdag de sleutels van de windturbines. Daarmee werd tevens het startsein gegeven voor een wandeling van de genodigden naar één van de windturbines. Daar konden de belangstellenden een kijkje onderin de windturbine nemen in de technische ruimte. Op de feestlocatie konden aanwezigen via een Virtual Reality bril ervaren wat een monteur meemaakt als deze met de lift in de windturbine naar boven gaat en tenslotte bovenop het gondelhuis staat.

Windpark Vires Venti bij Biddinghuizen bestaat uit vijf windturbines van het type Vestas V126-3.45 MW®. Het gezamenlijk opgesteld vermogen is 19 MW. Het windpark is een initiatief van van ondernemers en bewoners aan de Harderringweg, de Hoekwantweg, de Vleetweg, Rietweg (deel) en de Kuilweg in de gemeente Dronten. Ventolines begeleide de totstandkoming van dit windpark van A tot Z en blijft ook actief betrokken bij het windpark als Asset Manager.  Energiebedrijf Essent neemt de stroom af van het windpark.

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.