Zwaarste 67 monopiles ter wereld voor het Veja windpark afgeleverd in de Eemshaven

| 19 augustus 2016

De Eemskrant meldt dat Buss Port Logistics  zijn werkzaamheden voor zeetransport en opslag van in totaal 67 monopiles voor het toekomstige Offshore windpark Veja Mate Het Veja Mate heeft afgesloten. Het offshore windpark welke 130 kilometers ten noorden van Eemshaven door Volker Wessels en Boskalis wordt gebouwd heeft een opgesteld vermogen van 400 MW.

Sinds maart is Buss Port Logistics verantwoordelijk voor het zeetransport en de op- en overslag van de grootste en zwaarste monopiles (bijna 1.300 ton per stuk) tot nu toe. Dit ging op speciaal opgeworpen zandbedden (gravel dunes) tot en met het gereedzetten aan de kade voor de overdracht aan het installatieschip.

Buss Port Logistics nam de stalen pijpen met een lengte tot 84,5 m en een diameter tot 7,8 m over van producent EEW Special Pipe Construction in de haven van Rostock en verzorgde de verlading op een zeegaande ponton.

De Eemshaven heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de belangrijkste basishavens voor de op-en overslag van offshore componenten.  Naar verwachting is het project eind 2016 voltooid.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.