Aanhoudingen voor asbestdumpingen en dreigbrieven aanleg windparken in Groningen en Drenthe

| 20 juni 2019

Woensdagochtend 19 juni zijn drie mannen aangehouden vanwege hun mogelijke betrokkenheid bij de asbestdumpingen en dreigbrieven die verbandhouden met de geplande aanleg van windmolenparken in de provincies Drenthe en Groningen.

De afgelopen jaren zijn er meerdere incidenten geweest gericht tegen landeigenaren, bedrijven en initiatiefnemers voor te bouwen windmolens in Drenthe en Groningen en tegen daarmee verbonden organisaties zoals leveranciers en dienstverleners. Meerdere bedrijven en bestuurders kregen dreigbrieven om hun werkzaamheden bij windmolenparken stil te leggen en daar is tot tweemaal toe ook gehoor aan gegeven. Ook werd er op verschillende plekken asbest gedumpt.

Het dumpen van asbest en het versturen van dreigbrieven worden als ernstige strafbare feiten gezien. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) zijn daarom een onderzoek gestart om de verantwoordelijke(n) te stoppen, aan te houden en te vervolgen.

Lees verder onder de afbeelding..

Naar aanleiding hiervan zijn drie mannen aangehouden. De mannen komen uit Tweede Exloërmond, Meeden en Nieuw Buinen. Er zijn die dag ook zes zoekingen door de politie verricht op verschillende adressen in Meeden, Nieuw-Buinen, Groningen, Tweede Exloërmond, Oude Pekela en Stadskanaal (vier woningen en twee bedrijfspanden). De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De politie heeft die dag een pop-up politiebureau ingericht in Meeden om vragen of tips van omwonenden te behandelen. Bron: Politie.nl

 

 

Tags: , , ,

Category: Onshore windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.