Antival verkort reistijd naar boven

| 20 februari 2012

Om via een ladder een windmolen te beklimmen is de reistijd substantieel. Vermoeidheid, angst om te vallen, niet halverwege kunnen uitrusten (volgens wettelijke voorschriften dient een elke 7.5 meter een rustmogelijkheid te zijn) zijn allemaal factoren die de reistijd van een onderhoudsmonteur windmolens beïnvloeden. Daarnaast moeten ook materieel en materialen omhoog, en natuurlijk ook weer naar beneden is tijdrovend en inspannend.

Het voorzien van een windmolen of silo met een liftinstallatie is een kostbare zaak, waar gezien de totale investering en bijkomende kosten, vaak van af wordt gezien. In reeds vele windmolens in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland wordt, tot grote tevredenheid, van zowel eigenaren als de onderhoudsmonteurs het HighStep ® lift systeem gemonteerd.

Het systeem bestaat uit een aluminium railsysteem voorzien van uitgespaarde nokken. Via deze nokken (tandrad principe) loopt een afkoppelbaar lift unit omhoog of naar beneden. Deze mobile lift heeft een draagvermogen van 150 kg en is voorzien van de allernieuwste accu technologie. De “reistijd” naar de gondel op 80 meter hoogte is slechts 3 minuten en met een totale capaciteit van 1300 meter klimmen op één acculading.

Uiteraard wordt het systeem weer opgeladen tijdens het afdalen. Het railsysteem is voorzien van een zeer speciale coating welke b.v. zeewater bestendig is, en is zeer snel te monteren en onderhoudsvrij. Het liftgedeelte is gemakkelijk aan en af te koppelen, weegt slechts 45 kg, is voorzien van afstandsbediening (gemakkelijk voor het vervoer van materieel) en heeft een transport onderstel om gemakkelijk naar de volgende turbine te vervoeren.

Eén liftunit kan dus gebruikt worden voor tientallen turbines, en heeft daardoor een snelle terugverdientijd met, laten wij het niet vergeten, maximale veiligheid voor de gebruikers.

Meer informatie: www.antival.nl

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.