Aspiravi verhoogt belang in offshore windpark Northwind in België naar 70%

| 20 maart 2024

Aspiravi Offshore (onderdeel van Aspiravi Groep) verhoogt zijn aandeel in het Belgische offshore windpark Northwind tot 70 procent. Het Belgische bedrijf doet dit door alle aandelen van Parkwind over te nemen.

Offshore windpark Northwind. Bron: Aspiravi

Aspiravi, Parkwind en Sumitomo Corporation hebben hiervoor een overeenkomst bereikt. Na de verkoop van Parkwind aan het Japanse JERA Green in de zomer van 2023, kon Aspiravi Offshore, met reeds 40% van de aandelen in Northwind, haar voorkooprecht laten gelden op de aandelen van Parkwind. Aspiravi Offshore heeft beslist om van dit recht gebruik te maken en de 30% aandelen in het bezit van Parkwind over te nemen. Sumitomo Corporation heeft beslist haar voorkooprecht niet uit te oefenen.

Na de noodzakelijke goedkeuringen door de regelgevende instanties verwerft Aspiravi Offshore zo een belang van 70% in Northwind. Sumitomo Corporation behoudt de overige 30%. Aspiravi Offshore is één van de oprichters van Northwind en heeft door de jaren heen haar participatie van 25% tot 70% verhoogd.

De nieuwe aandeelhoudersstructuur zorgt voor een stevige Belgische verankering van het offshore windpark.

Northwind

Northwind ligt op de Lodewijk-bank in het Belgische deel van de Noordzee, op 37 km van de kust. Het windpark met 72 windturbines, type Vestas V112-3.0 MW, en een gezamenlijk opgesteld vermogen van 216 MW is operationeel sinds 2014.

Naast Northwind, is de Aspiravi Groep ook aandeelhouder binnen de offshore windparken Rentel en SeaMade.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.