Barge Master en Bosch Rexroth kondigen nieuw autonoom landingssysteem aan

| 20 augustus 2020

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling zijn Barge Master, de Nederlandse ontwikkelaar van beweging compenserende systemen, en technologiebedrijf Bosch Rexroth nu klaar om een ​​nieuw ontwikkelde autonome landingssysteem op de markt te brengen. Het systeem moet de veiligheid vergroten tijdens het overbrengen van personeel en lading via een beweging gecompenseerde loopbrug van schepen naar windturbines en de operationele uren te vergroten.

Door een combinatie van geavanceerde radartechnologie, camera’s en sensoren, koppelt het systeem de loopbrug automatisch aan de gewenste locatie zonder dat handmatige invoer nodig is, wat tot op heden gebruikelijk is. Dit betekent dat deze ongeacht het weer en de oceaanomstandigheden veilig te gebruiken is.

Eenmaal verbonden, maakt het landingssysteem gebruik van de gebruikelijke bewegingscompensatie die samen met het dynamische positioneringssysteem van het schip werkt om een ​​veilige, stabiele verbinding tussen het schip en het platform te garanderen.

Belangrijkste voordelen
Volgens Rene Coppens, Business Development voor Barge Master-systemen bij Bosch Rexroth, heeft het autonome landingssysteem een aantal voordelen. Zo is het een verdere verbetering van de veiligheid. Daarnaast verhoogt het de beschikbare operationele uren. Het systeem is bovendien bruikbaar onder moeilijke omstandigheden en is niet afhankelijk van de beschikbaarheid van operators waardoor het de uptime kan verbeteren.

Het autonome landingssysteem is al beschikbaar voor nieuwbouwschepen en zal later dit jaar ook beschikbaar moeten zijn voor retrofit op de Barge Master beweging gecompenseerde loopbruggen, meldt Bosch Rexroth.

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.