DEME plaatst offshore substation in eerste offshore windpark in Frankrijk

| 20 augustus 2021

Bron: DEME

DEME heeft op 18 augustus succesvol het offshore substation (OSS) geïnstalleerd in Frankrijks eerste commerciële offshore windpark Saint-Nazaire.

Het elektrische onderstation werd gebouwd door een consortium tussen Atlantique Offshore Energy, de bedrijfseenheid van Chantiers de l’Atlantique dat zich bezig houdt met hernieuwbare mariene energie, GE Grid Solutions en SDI, de Frans dochteronderneming van DEME Group. Het consortium wist de OSS in slechts 26 maanden te ontwerpen, fabriceren en installeren.

DEME Offshore voerde het transport en de installatie van het OSS uit, evenals de offshore pre heiwerkzaamheden. Chantiers de l’Atlantique was verantwoordelijk voor het ontwerp, de fabricage en de inbedrijfstelling van de topside en de jacket. GE Grid Solutions was verantwoordelijk voor het ontwerp, de fabricage en de inbedrijfstelling van de elektrische hoogspanningsapparatuur en beveiliging/controlesystemen.

OSS

Het onderstation van 480 MW werd geïnstalleerd met het hefschip ‘Pioneering Spirit’. De topside meet (H) 15 m x 27 m x 39 m en weegt 2.100 ton, terwijl de mantel (H) 26 m x 26 m x 48 m is en 1.250 ton weegt.

De ACS-divisie van GE Grid Solutions, gevestigd in Saint-Priest, Frankrijk heeft de hoog- en midden spanningssystemen ontworpen. Deze bevatten vijf 220 kV gas geïsoleerde schakelapparatuur uit Aix Les Bains in Frankrijk, twee 220/33 kV transformatoren gefabriceerd in Monchengladbach in Duitsland, twee SCADA-systemen ontwikkeld in Montpellier in Frankrijk en één 33 kV gas geïsoleerde schakelapparatuur en een telecommunicatie systeem.

Offshore Windpark Saint-Nazaire

Het offshore windproject in Saint-Nazaire wordt ontwikkeld door EDF Renouvelables en EIH S.à r.l, een indirecte dochteronderneming van Enbridge Inc, en CPP investments. In het windpark komen 80 GE Haliade 150-6MW turbines te staan. Het doel is dat het windpark in 2022 operationeel moet zijn. Het contract voor het onderstation werd in 2019 toegewezen.

Fécamp en Calvados

Hetzelfde consortium dat verantwoordelijk is voor Saint-Nazaire is ook geselecteerd door Eoliennes Offshore des Hautes Falaises en Eoliennes Offshore du Calvados voor het ontwerp, de fabricage en de installatie van de elektrische onderstations voor de windparken van Fécamp en Calvados (Courseulles-sur-Mer) in Normandië, Frankrijk. Bron: DEME

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.