Dorpsraadcoöperatie Meeden weigert praten met gebiedscoördinator

| 20 februari 2016
Dorpsraadcoöperatie Meeden wil niet praten met de gebiedscoordinator over compensatie voor windpark N33.  Coöperatie-voorzitter Markus Ploeger: “Je stemt in met het windpark als je praat over compensatie, dat schrijft Menterwolde info.”

“Ons standpunt is dat wij geen windpark willen bij Meeden. En als dat er toch moet komen dan op minstens 2 kilometer van het dorp. Het heeft geen zin om over compensatie te praten. Bovendien zou compensatie een sigaar uit eigen doos zijn”, zegt Ploeger.

De dorpsraadcoöperatie verwacht dat de gemeente zal zeggen dat Meeden de financiële tegemoetkoming moet gebruiken voor het openluchtzwembad De Kolck en dat de revenuen gebruikt kunnen worden voor de bouw van het multifunctioneel centrum. De gemeenteraad heeft al ingestemd met de bouw van zo’n gebouw.Ploeger zegt dat Munniksma met zijn opmerkingen tweespalt probeert te creëren tussen de dorpsraadcoöperatie en de bevolking.
“Het gemeentebestuur heeft niet het fatsoen om bij ons langs te komen om onze standpunten in deze zaak aan te horen. In het gemeentehuis zitten de regenten. Ze luisteren niet naar de bevolking.”De voorzitter zegt dat het bestuur van de dorpsraadcoöperatie geen beslissingen mag nemen (over het windpark), maar dat de leden dat doen. “Ik heb tegen Emme Groot gezegd dat de ledenvergadering in maart wordt gehouden. Daar wilde hij niet op wachten.”Bron: Menterwolde info

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.