Dura Vermeer en Friso Bouwgroup starten bouw nieuwe TKF kabelfabriek in Eemshaven

| 20 februari 2023

Kabelspecialist TKF (Twentsche Kabelfabriek) laat in Eemshaven een nieuwe subsea kabelfabriek bouwen. Onlangs zijn de gecontracteerde aannemers Dura Vermeer en Friso Bouwgroep gestart met de bouwactiviteiten van het complex.

De nieuwe fabriek wordt gerealiseerd op het terrein aan de zware ladingskade in de Beatrixhaven in Eemshaven. Met deze productie uitbreiding richt TKF zich specifiek op de productie van inter-array zeekabels, die de windturbines en offshore windparken verbinden met de onderstations. Bovendien moet deze nieuwe faciliteit het bedrijf ook klaarmaken voor de ontwikkelingen richting 132 kV en drijvende windparken.

Bron: TKF

Alle grondwerkzaamheden zijn afgerond en de contouren van de plant worden zichtbaar. Vervolgens worden de staalconstructie en wanden opgebouwd. De bouw wordt uitgevoerd door de bouwcombinatie Dura Vermeer Bouw Hengelo, Dura Vermeer Infra Oost en Aannemingsmaatschappij Friso.

Koert Terhürne, directievoorzitter bij Dura Vermeer: “We hebben veel ervaring met grootschalige utiliteitsprojecten als deze en daarom is deze unieke opdracht ons op het lijf geschreven. Een mooie samenwerking met ons zusterbedrijf Dura Vermeer Infra Oost en samenwerkingspartner Aannemingsmaatschappij Friso.”

Dura Vermeer en Aannemingsmaatschappij Friso verwachten eind 2023 op te leveren, waarna TKF de eerste productie zal starten. De fabriek krijgt een fors hogere productiecapaciteit dan de bestaande faciliteit in Lochem. Als de fabriek ‘on stream’ is, kan er 1200 kilometer zeekabel per jaar worden geproduceerd.  Bron: Dura Vermeer

Tags: , , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Netaansluiting, Windenergie

Reacties zijn gesloten.