Eneco zegt Schotse gemeenschap fonds toe tbv Windpark Lochluichart

| 20 mei 2014

Vorige week opende Eneco in Schotland het windpark Lochluichart. Het Schotse windpark bevat 23 windmolens met een totale productiecapaciteit van 69 MW die zo’n 39.000 huishoudens van energie voorzien. In 2,5 jaar is het windpark gebouwd waar een investering van 85 miljoen Euro mee gemoeid was. 4,3 miljoen euro had betrekking op contracten met lokale Schotse bedrijven.

Opvallend is dat Eneco circa 6 miljoen Euro heeft toegezegd in de vorm van een fonds voor de gemeenschap. De  Lochluichart Community Trust is een onafhankelijk orgaan dat speciaal is opgericht om toe te zien op de distributie van de gelden, met de intentie om hiermee voor een positief langetermijneffect voor de regio te zorgen.

De opening is een belangrijke mijlpaal voor het energiebedrijf, dat op dit moment in het Verenigd Koninkrijk een capaciteit van 210 MegaWatt wind- en zonne-energie in bedrijf en in aanbouw heeft. Andere projecten omvatten windparken als Tullo in Aberdeenshire, Moy en Burn of Whilk in de Schotse Hooglanden en het zonne-energiepark Sevor Farm Solar bij Swindon.

loch luichart windfarm 2

loch luichart windfarm

Lees meer

Bron: Eneco

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd Windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.