Full Circle neemt in Schotland herplaatste Nederlandse windturbines in onderhoud

| 20 mei 2024

Full Circle Wind Services, een in Amersfoort gevestigde onafhankelijke multi-brand windturbine service groep, heeft een langlopend O&M contract getekend met Zephyrus Green Energy met de hulp van GreenCat Renewables, voor het Strathallan onshore windproject in Perthshire, Schotland.

Bron: Full Circle Wind Services

Het contract omvat gepland en ongepland onderhoud en 24/7 bewaking op afstand voor vier Enercon E-70 turbines met een totale capaciteit van 9,2 MW.

Het Strathallan-project is een nieuw gebouwde locatie die bestaat uit windturbines die in Nederland uit bedrijf zijn genomen en na renovatie opnieuw zijn geïnstalleerd en in bedrijf gesteld door het Nederlandse bedrijf Business in Wind.

Na voltooiing van de inbedrijfstelling van de locatie zal Full Circle in mei 2024 beginnen met de dienstverlening.

“We zijn verheugd dat Green Cat Renewables en Zephyrus Green Energy ons hebben geselecteerd voor het onderhoud van hun Enercon turbines in Strathallan. Dit nieuwe contract is opnieuw een blijk van vertrouwen in de expertise en professionaliteit van Full Circle op het gebied van multi-brand O&M service. We kijken uit naar de samenwerking met Green Cat Renewables en Zephyrus Green Energy om hun Strathallan Enercon turbines in optimale conditie te houden en hun energiebijdrage aan het Schotse elektriciteitsnet te ondersteunen.” – Billy Stevenson, CEO, Full Circle Wind Services

“Strathallan is een opwindende nieuwe ontwikkeling voor Green Cat. In de latere fasen is het de bedoeling dat het windproject wordt gekoppeld aan een zonnepark en wordt gebruikt voor het op dezelfde locatie opwekken van elektrolytische waterstof. Dit gebruik van technologieën op dezelfde locatie en het gebruik van tweedehands machines zijn slechts enkele van de innovatieve manieren waarop we inspelen op de veranderende behoeften en economische aspecten van de energie-industrie in Schotland. We kijken uit naar een langdurige, wederzijds bevordelijke werkrelatie met Full Circle.” – Gavin Catto, CEO, Green Cat Group               Bron: Full Circle (Quotes vertaling uit Engels)

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.