Gereviseerde windturbines uit Biddinghuizen komen aan in Australië

| 20 maart 2023

© Luca Castelli (via LinkedIn)

De vier Enercon E66 windturbines die in de zomer van 2022 zijn verwijderd uit Windpark Ansjovisstroom bij Biddinghuizen zijn recentelijk aangekomen in Australië.

Een bericht over de aankomst verscheen eind vorige week op LinkedIn. Het bedrijf Inikti uit Litouwen verwijderde de vier windturbines vorig jaar. Zij maakten samen met drie andere windturbines van hetzelfde type deel uit van het voormalige Windpark Ansjovisstroom. De windturbines moesten plaatsmaken voor nieuwe, modernere exemplaren (geleverd door GE). De repowering van Windpark Ansjovisstroom maakt onderdeel uit van het grotere windproject Windplan Groen in het oostelijk deel van de provincie Flevoland.

De vier windturbines werden gereviseerd om vervolgens verscheept te worden naar Australië waar deze in het Moora microgrid project in de buurt van de stad Perth een nieuw leven krijgen. Dit microgrid combineert naast windenergie ook PV, biogas en batterijopslag en heeft een bijna 50 km eigen HV-netwerk, zo meldt het bericht. Deze zal dienen voor een varkenshouderij, een citruskwekerij en mogelijk andere boerderijen in Moora. Het Australische bedrijf Advanced Energy Resources heeft alle aspecten van de ontmanteling en heringebruikname van de vier turbines van Moora beheerd. Zie het bericht voor de video waarin de turbine onderdelen vanuit Perth naar locatie worden vervoerd.

 

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.