GE’s energie tak wordt GE Vernova

| 20 juli 2022

GE kondigde deze week de merknamen aan van de toekomstige bedrijven die het zal oprichten na de eerder aangekondigde splitsing in drie beursgenoteerde bedrijven die zich richten op de groeisectoren gezondheidszorg, energie en luchtvaart.

© GE

Door drie afzonderlijke bedrijven te creëren, zal elk bedrijf profiteren van een grotere focus, een aangepaste kapitaalallocatie en strategische flexibiliteit om groei en waarde op lange termijn te stimuleren, aldus GE.

Als eerste staat de uitvoering van de belastingvrije spin-off van GE HealthCare gepland (begin 2023). Onder dit merk vallen al GE’s activiteiten in de gezondheidszorg. Met meer dan vier miljoen productinstallaties en meer dan twee miljard patiëntonderzoeken per jaar zal het bedrijf in de voorhoede van de zorgverstrekkers en patiëntenzorg blijven staan.

GE Vernova

GE’s bestaande portefeuille van energiebedrijven, waaronder hernieuwbare energie, stroom, digitale energie en energiefinanciële diensten, zal worden samengebracht onder de merknaam  GE Vernova. GE heeft de belastingvrije spin-off van GE Vernova gepland staan voor begin 2024. De nieuwe naam is een combinatie van “ver”, afgeleid van “verde” en “verdant” om het groen en blauw van de aarde aan te duiden, en “nova”, van het Latijnse “novus” of “nieuw”, wat wijst op een nieuw en innovatief tijdperk van koolstofarme energie die GE Vernova zal helpen leveren. Deze eigenschappen worden ook weerspiegeld in de nieuwe “evergreen” merkkleur van GE Vernova. Met een geïnstalleerd bestand van meer dan 7.000 gasturbines en 400 GW aan hernieuwbare energiesystemen, zal het monogram van GE Vernova dienen als een herinnering aan de blijvende verplichtingen van het bedrijf om kwaliteit, partnerschap en vindingrijkheid aan zijn klanten te leveren, zo meldt GE.

Na deze geplande afsplitsingen zal GE een op de luchtvaart gerichte onderneming zijn onder de naam GE Aerospace. Met een geïnstalleerd bestand van 39.400 commerciële en 26.200 militaire vliegtuigmotoren zal het bedrijf een vitale rol blijven spelen in de ondersteuning van de industrie tijdens een historisch herstel en tegelijkertijd vorm blijven geven aan de toekomst van het vliegen. Bron: GE

 

Tags: , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.