Hars voor Siemens Gamesa windturbinebladen vanaf 2026 volledig recyclebaar

| 20 maart 2024

Windturbinefabrikant Siemens Gamesa heeft vandaag aangekondigd een intentieverklaring te hebben ondertekend met partner Swancor Holding CO., LTD. Vanaf 2026 zal de hars die Swancor aan Siemens Gamesa levert volledig recyclebaar zijn.

Bron: Siemens Gamesa (LinkedIn)

De samenwerking versterkt Siemens Gamesa’s RecyclableBlade productiecapaciteit. Siemens Gamesa introduceerde de RecyclableBlade in 2021 voor offshore windturbines en in 2022 voor onshore windturbines.

Het RecyclableBlade is zo ontworpen dat tot 95% van de grondstoffen van het blad kunnen worden gescheiden en hergebruikt. Het terugwinningsproces maakt gebruik van een milde zure oplossing om de materialen aan het einde van de levensduur van de windturbine te scheiden. Deze materialen kunnen vervolgens worden gerecycled voor gebruik in andere industriële toepassingen zoals de bouw, consumptiegoederen of de auto-industrie.

Siemens Gamesa geeft aan met zijn RecyclableBlades en lopende samenwerkingsverbanden op schema te liggen om zijn ambitieuze doel te halen om tegen 2040 volledig recyclebare turbines te maken.

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.