Ikea Zwolle installeert 9 windmolens op het dak

| 20 oktober 2014

Vorige week heeft de nieuwe Ikea-vestiging in Zwolle welke in 2015 open gaat, een belangrijke mijlpaal bereikt. Het gaat namelijk 5.500 zonnepanelen en negen mini-windmolens op het dak plaatsen.

Ikea wil hiermee de meest duurzame windel in Nederland worden. Met het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met terugdringen van het energieverbruik

De winkel is hiermee een grote stap dichterbij de realisatie om de meest duurzame vestiging van Nederland te worden. Het ontwerp van het gebouw en de voorzieningen houden zoveel mogelijk rekening met het terugdringen van het energieverbruik. .

“Dit is een heel belangrijke dag voor ons. De opening van de meest duurzame IKEA vestiging van Nederland komt steeds dichterbij. Dankzij de zonnepanelen en windmolens kunnen we de uitstoot van CO2 aanzienlijk beperken”, vertelt storemanager van IKEA Zwolle Sandra Schouten. Het totale dak van IKEA Zwolle is 14.400 m² waarvan netto 12.000 m² beschikbaar is voor zonnepanelen. In vergelijking met een IKEA vestiging zonder zonnepanelen, levert dit ongeveer 340 ton minder CO2 uitstoot per jaar op. De energieopbrengst van de installatie is ongeveer 800 MWh per jaar – dat komt overeen met wat 235 Nederlandse huishoudens per jaar aan elektriciteit verbruiken. De windmolens – negen in totaal – besparen ongeveer 5,4 ton CO2 uitstoot.

02_IKEA_Zwolle-660x330

Bron: Focus.nl

Tags: , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Kleine Windmolens, Rotorblad, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.