Laatste turbine in Windpark Zonzeel opgebouwd

| 20 februari 2023
Vorige week is de opbouw van de laatste windturbine van Windpark Zonzeel, dat onderdeel uit maakt van het grotere duurzame energieproject Energie A16, afgerond.

Windpark Zonzeel omvat 6 windturbines bij het knooppunt Zonzeel langs de A16 en A59. Het project is een samenwerking tussen Eneco (2 windturbines), Pure Energie (3 windturbines) en Traais Energie Collectief (TEC) (1 windturbine).

Pure Energie heeft gekozen voor het windturbine type Vestas V150 met een ashoogte van 135 meter, een rotordiameter van 150 meter en tiphoogte van 209,5 meter. Eneco en TEC kozen voor de N149 windturbine van Nordex, met een ashoogte van 135 meter, een rotordiameter van 149 meter en tiphoogte van 209 meter.

De opbouw van de windturbines startte in september vorig jaar. In december stonden de eerste drie windturbines, waaronder die van TEC (Windmolen De Noord). Nu de laatste windturbine is opgericht volgt een periode van commissioning en testen. Als alle windturbines volledig operationeel zijn leveren zij samen naar verwachting ca. 99 GWh per jaar op.

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.