Minervia Energia wil in Zuid-Italië drijvende offshore windpark met 675 MW vermogen ontwikkelen

| 20 december 2021
Minervia Energia wil in Zuid-Italië drijvende offshore windpark met 675 MW vermogen ontwikkelen

Bron: BlueFloat Energy

Falck Renewables S.p.A., een internationaal opererende Italiaanse ontwikkelaar en exploitant van duurzame energieprojecten en BlueFloat Energy, een Spaanse projectontwikkelaar van drijvende offshore windparken hebben een samenwerking opgestart om aan de Italiaanse kust drijvende offshore windparken te ontwikkelen.

Voor de ontwikkeling van het eerste drijvende offshore windpark werd door Falck Renewables en BlueFloat Energy de projectmaatschappij Minervia Energia opgezet.

De beoogde locatie is in Zuid – Italië/Calabrië in de Golf van Squillace, 13 tot 29 km uit de kust van Catanzaro, de hoofdstad van Calabrië. Gepland zijn 45 windturbines met 15 MW vermogen, in totaal 675 MW. De verwachte opbrengst is geraamd op 2,4 TWh/jaar (3.600 vollasturen/jaar). Met deze opbrengst kunnen 600.000 huishoudens met een gemiddelde verbruik van 4.000 kWh/jaar van stroom worden voorzien. Met 2,4 TWh windstroom zou ook 45.000 ton groene waterstof geproduceerd kunnen worden.

De ontwikkelaars hebben begin december jongstleden een aanvraag voor een maritieme concessie ingediend bij het Ministerie van Infrastructuur en Transport en de havenautoriteit van Italië. Daarnaast werd een consultatieproces opgestart over de inhoudelijke punten van de Milieueffectrapportage. Bron: BlueFloat Energy

Tags: , , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.