NjordIC wint UXO gerelateerd contract voor Duits offshore windpark

| 20 september 2022

Het UXO-adviesbureau NjordIC BV heeft van Energie Baden-Württemberg AG (EnBW) een contract gekregen voor het leveren van Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD)-deskundige diensten voor het offshore windpark He Dreiht.

Het contract begint in Q4 2022 en loopt tot Q4 2023. NjordIC zal EnBW voorzien van EOD expertise en UXO advies tijdens de komende UXO survey, identificatie en opruimingscampagne.

NjordIC zal ook verantwoordelijk zijn voor de verwerking en evaluatie van de magnetometerdata en de levering van de definitieve UXO ALARP-certificering. Alle diensten zullen worden verleend overeenkomstig de Duitse explosievenwet.

Eerdere samenwerking

In 2022 leverde NjordIC aan EnBW al een UXO desktop studie en risicobeoordeling voor het He Dreiht project en ondersteunde het EnBW in de UXO survey, ID & C tender fase door het leveren van de technische input voor de tender documentatie. “We zijn opnieuw verheugd dat we deel uitmaken van het EnBW-projectteam om een efficiënt UXO-risicobeperkingsprogramma uit te voeren om een veilige werkomgeving te garanderen”, zegt Erik Wildeman, UXO Consultant voor NjordIC.

He Dreiht

De Duitse ontwikkelaar EnBW haalde het He Dreiht project binnen bij de eerste Duitse offshore-aanbesteding in 2017. He Dreiht wordt in de Duitse Noordzee op 90 kilometer ten noordwesten van Borkum en ongeveer 110 kilometer ten westen van Helgoland gerealiseerd. Het windpark krijgt een opgesteld vermogen van 900 MW. EnbW heeft Vestas  geselecteerd als voorkeursleverancier van de 15 MW windturbines. Financial close staat gepland in 2023.

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.