OX2 vraagt Natura 2000-vergunning aan voor 5,5 GW offshore windpark in de Zweedse Oostzee

| 20 maart 2022

Internationale ontwikkelaar OX2 heeft een Natura 2000-vergunning aangevraagd voor een offshore windpark in de Zweedse exclusieve economische zone tussen de eilanden Gotland en Öland.

De locatie van het geplande offshore windpark met de naam Aurora ligt 20 km ten zuiden van het eiland Gotland en 30 km ten oosten van het eiland Öland. Gepland zijn 370 windturbines met 15 MW vermogen. Het parkvermogen is ± 5,5 GW. De opbrengst wordt geschat op 24 TWh/jaar (4 400 vollasturen/jaar).

De vergunningsaanvraag met daarin al opgenomen een Environmental Impact Assesment (EIA) werd ter beoordeling gestuurd aan de County Administrative Board of Gotland als bevoegde instantie.

Vorige maand heeft OX2 in het kader van de wet op de exclusieve economische zone van Zweden ook al een vergunningsaanvraag ingediend voor  een offshore windpark in de Zweedse economische zone. Het betrof de bouwvergunning voor het offshore windpark Triton voor de kust van Skåne in het zuiden van Zweden.

OX2 ontwikkelt, realiseert en verkoopt onshore en offshore windparken en zonneparken.
Daarnaast is OX2 ook actief op gebieden die nauw gerelateerd zijn aan duurzame energie zoals de productie van waterstof en de opslag van elektrische energie. Het bedrijf is in de volgende 9 Europeese landen actief: Zweden, Noorwegen, Finland, Letland, Polen, Roemenië, Frankrijk, Spanje, en Italië.

In 2021 haalde OX2 met 300 medewerkers een omzet van 5 miljard SEK (± 0,5 miljard Euro). Het hoofdkantoor is in Stockholm. Sinds 2021 is OX2 genoteerd op de Nasdaq First North Premier Growth Market.

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.