Plan gelanceerd voor 50 GW duurzame energieproject in Australië voor de productie van groene waterstof

| 20 juli 2021

In de Australische deelstaat West-Australië is met 50 GW vermogen de wereldwijd grootste installatie gepland voor de opwekking van duurzame energie. Met 30 GW windenergie en 20 GW zonne-energie zal groene waterstof of groene ammoniak geproduceerd worden.

De investeringskosten van het project met de naam Western Green Energy Hub (WGEH) zijn geraamd op 100 miljard $ (± 85 miljard Euro). De initiatiefnemers van het project zijn de bedrijven CWP Global en Intercontinental Energy. CWP Global is een projectontwikkelaar voor duurzame energie die in Europa en Australië actief is. Intercontinental Energy is een internationaal opererende projectontwikkelaar voor groene brandstoffen.

Het woestijnachtige projectgebied met een oppervlakte van 15.000 km2 ligt in het zuiden van de Australische deelstaat West-Australië ten noorden van de kustplaats Esperance. Met de opgewekte duurzame stroom kan ± 3,5 miljoen ton groene waterstof of 20 miljoen ton groene ammoniak worden geproduceerd.

Samenwerking met Aboriginals

De huidige inwoners van het projectgebied zijn Aboriginals (the Mirning people) die ook bij het project worden betrokken via Mirning Green Energy Limited, een dochterbedrijf van de Mirning Traditional Lands Aboriginal Corporation. Mirning Green Energy Limited zal een substantieel deel van de projectaandelen krijgen met daarbij ook een zetel in het bestuur van het consortium van het WEGH project. Het project moet nog de benodigde vergunningen krijgen. De initiatiefnemers hopen in 2030 de eerste productie te starten. Bron: Intercontinental Energy

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Wind & Waterstof

Reacties zijn gesloten.