Plannen windturbines Veenkoloniën Drenthe gaan door

| 20 september 2016

RTV Drenthe meldt dat minister Henk Kamp van Economische Zaken zijn plannen in de Veenkoloniën uit gaat voeren. Op drie punten worden de plannen aangepast. In Drouwenermond komt 1 rij i.p.v. 2 zodat de inwoners niet ingesloten raken.  De zuidelijke rij wordt nu geschrapt. Daardoor komt het aantal turbines in het gebied uit op 45, in plaats van 50 waardoor het niet de afgesproken aantal MW’s gaat halen. Kamp gaat in gesprek over een mogelijke oplossing.

Kamp gaat de gevolgen van de komst van de windturbines ook bekijken in de buurt van Lofar i.v.m. mogelijke verstoring aan de telescoop. Ook komen er veranderingen betreffende de verlichting van de windturbines die normaal gesproken ‘s nachts rood knipperen. Kamp wil dat deze 24 uur per dag branden.

De plannen voor windmolens kunnen al jarenlang rekenen op veel kritiek. Omwonenden, gemeenten en de provincie keerden zich tegen de omstreden plannen. Zo werden rechtszaken aangespannen en zienswijzen ingediend, maar zonder resultaat.

De afgelopen tijd zijn meerdere alternatieven aangedragen. Zo is voorgesteld kleine windmolenparken te bouwen, of te investeren in zonne-energie. Maar minister Kamp ziet niets in die plannen.

Lees meer

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.