Samenwerking Sealane en Hulst Innovation Cable Equipment in Eemshaven

| 20 juni 2019

De Groningse bedrijven Sealane Terminals in de Eemshaven en Hulst Innovation Cable Equipment (HICE) slaan de handen ineen om de mogelijkheden voor het opslaan, spoelen en afhandelen van met name grote zeekabels in de Eemshaven te verbeteren.

Sealane is een bedrijf met eigen terrein, 2 eigen diepzee kades en binnen opslagmogelijkheden. HICE, gevestigd in Westeremden en Appingedam, is een producent van gespecialiseerde equipement voor het opspoelen en transporteren van grote kabels.

Beide bedrijven versterken elkaar door hun kennis en kunde, waardoor de diverse on- en offshore bedrijven met 1 aanspreekpunt de afhandeling van A tot Z kunnen laten verzorgen. Op de terminal in Eemshaven is tevens een ruimte beschikbaar gemaakt waar (strategische) opslag van kabel, bijvoorbeeld in geval van breuk, mogelijk is.

Met deze “cable support” mogelijkheden voegen deze bedrijven weer iets extra’s toe aan de ontwikkeling van de Eemshaven tot Offshore Wind haven voor Noord-Nederland en Noord-Duitsland. Op 27 juni organiseren beide bedrijven met behulp van Groningen Seaports, NNOW (North Netherlands Offshore Wind) en ISKES Towage & Salvage een presentatie van hun plannen. Bron: Sealane

 

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.