Seaway 7 meldt incident tijdens bouw nieuw installatieschip in China

| 20 oktober 2021
Seaway 7 meldt incident tijdens bouw installatieschip in China

© OHT

Het Noorse offshore bedrijf Seaway 7 meldde maandag 18 oktober dat er een incident was geweest tijdens de bouw van het nieuwe offshore wind installatieschip Alfa Lift in China.

De Alfa Lift, een semi-submersible schip dat in staat is om XXL-funderingen van windturbines te installeren, wordt momenteel gebouwd op de China Merchants Heavy Industry (CMHI) scheepswerf in Jiangsu.

Het incident zou te maken hebben met een ongeplande beweging van het opvouwbare A-frame op de Liebherr HLC 150000-3000 hoofdkraan van Alfa Lift. De installatie van de kraan werd drie weken geleden afgerond. De kraan heeft een maximale hijscapaciteit van 3.000 ton op 30 meter en 1.000 ton op 76 meter uitsteekhoogte.

Volgens een woordvoerder van Seaway 7 zijn er geen personeelsleden gewond geraakt. “Het incident is een zaak tussen de scheepswerf en kraanleverancier en het is nog te vroeg om aan te geven of dit gevolgen zal hebben voor het opleveringsschema van het schip”, aldus het bedrijf.

OHT, sinds kort onderdeel van Seaway 7, bestelde het Alfa Lift-schip op speculatie in 2018.  In maart 2019 begon de bouw. Het schip heeft al haar eerste contract binnengehaald. Het wordt ingezet bij de Dogger Bank A en B offshore windproject in het Verenigd Koninkrijk.

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.